През Фейсбук организират протест срещу проучвания за въглищен газ

31586
През Фейсбук организират протест срещу проучвания за въглищен газ

В социалната мрежа Фейсбук се готви протест в неделя, озаглавен "Против проучвания и добиване на шистов и въглищен газ в България!", предаде БГНЕС.

"Временният екоминистър Светлана Жекова е решила да плюе на здравето, поминъка и хляба на всички българи, издавайки Решение номер 28, с което се дава де факто разрешение на "Парк Плейс Енерджи Корп" да извърши проучванията в Блок 1-11 "Вранино". Скъпи приятели! Българи! Златна Добруджа е заплашена от унищожение, време е за протест, време е за национална офанзива, започваме организация за отпор срещу агресорите и за защита на националните ни интереси! Включете се и вие и се организирайте по места! Нашите политици дружно продадоха и предадоха родината! време е да вземем нещата в наши ръце! затова... Особено спешно! Разпространете максимално!!! Най-красивата част на Добруджа - Шабла, Каварна и Балчик, е застрашена от подземно изгаряне на въглищни пластове, намиращи се под водоносния хоризонт... Срокът за обжалване изтича на 10 септември. След това онези започват да взривяват утробата на Добруджа", е записано на страницата, където хората се събират, за да излязат на протестни действия в неделния ден.

Посочва се още, че въглищното възпламеняване - известно извън новините като "адът на земята" - е изключително опасен метод за добив на нискокалоричен газ от въглищните подземни слоеве. Сравнява се единствено с шистовия газ по поражения.

Засега обявените градове, които се вдигат на бунт са София, Варна, Бургас, Благоевград и Пазарджик.

В София хората ще скандират против проучвания и добиване на шистов и въглищен газ на бул. Мария Луиза 22 пред Министерството на околната среда и водите в 18.00 часа.

В 18.00 часа, пък бургазлии ще изкажат недоволството си пред сградата на областната управа.

Във Варна ще протестират от 19.00 часа пред сградата на община Варна.

Площад "Георги Измирлиев (Македончето)" е сборният пункт за гражданите на Благоевград, които са заявили протест в 18.00 часа.

Пазарджик ще каже "Не на шистовия и въглищния газ" точно в 18.00 часа пред Часовника.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com