"Преса" и "Тема" спират да излизат

7212
"Преса" и "Тема" спират да излизат

Утрешният брой на вестник „Преса“ ще бъде последен. Макар издателите да не са обявили официално решението си, журналисти от „Преса“и списание „Тема“ потвърдиха информацията, че двете издания спират да излизат.

Главният редактор на вестника Тошо Тошев е събрал целия екип на изданието и е съобщил, че утрешният брой ще бъде последен. По думите на присъствали той е обяснил, че никой не спира изданието, но разходите са по-големи от приходите, съобщава mediapool.bg. 130 души работят в двете медии, като журналистите са получили заплатите си и са им обещани и обезщетения.

Британски вестник се извини, че е подслушвал

Собственикът на британския вестник The Daily Mirror се извини публично за телефонните подслушвания, извършвани от негови журналисти. То...

По-рано днес пред „24 часа“ Тошев заяви, че няма да коментира нито днес, нито утре случващото се около изданията. Изданието пише още, че "Преса" е натрупал сериозен дълг за ползвани печатни услуги и хартия.

В момента дори и сайтът на „Преса“ не работи, а излиза съобщение, че е "в процес на техническа профилактика и временно не е достъпен".

Само преди две седмици двете издания бяха прехвърлени на нов собственик - "Интегрирани пътни системи" АД. Фирмата е свързана с Бисер Лазаров, който преди бе приближен на Цветан Василев, а сега се смята за близък с Делян Пеевски. Тя дължи 13 млн.лв. на държавата и допълнителни близо 100 млн.лв. на КТБ.

Най-старият италиански вестник спира да излиза от 1 август

От началото на следващия месец най-старият вестник на Италия - "Унита", ще бъде закрит. Новината бе съобщена в сайта на изданието, пред...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com