Предстои основен ремонт на гарата в Шумен

28644
Предстои основен ремонт на гарата в Шумен

Според представители на националната компания „Железопътна инфраструктура" ремонтът ще започне в началото на следващата година и ще продължи една година.

„Големи ремонти на гарата в Шумен не са правени от построяването й през 1943 година. До момента са извършвани само частични дейности", каза директорът на „"Управление на движението на влаковете и гаровата дейност"- Горна Оряховица инж. Пенчо Събев. По думите му компанията е назначила работна група, която да се запознае със състоянието на гаровия комплекс. Изготвено е и заданието за проектиране, което вече е прието от ръководството на компанията, информира Дарик.

Водопровод на 12 века бе открит при изкопни работи в шуменско

Средновековната находка бе открита случайно в центъра на Велики Преслав при изкопни работи по обновяване на ВиК мрежата. Намерената ка...

Според изискванията на компанията на гарата трябва да бъдат обособени помещения за топла чакалня, място за майки с деца, стая за повиване на бебета, санитарен възел за лица с намалена подвижност, помещение за санитарни работници.

Ще се извърши и цялостна подмяна на прозорци и врати, като стилът им ще бъде запазен. Каменната облицовка ще бъде възстановена и укрепена. Заложено и е ефектно осветление на сградата и пероните. Сред предвидените нововъведения са още видонаблюдение, информационни табели за български и чужди граждани, както и цялостен ремонт на пероните, включващ подмяна на тротоарните настилки, поставяне на пейки и контейнери. Ще бъдат изградени дори три асансьора на две нива.

„Целта е гражданите да имат достъп до всички нива на гарата", коментира инж. Събев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...