Представители на протестиращите: Назначението на Пеевски е политически монопол

14507
Представители на протестиращите: Назначението на Пеевски е политически монопол

В момента се затвърждава най-големият монопол – а именно политическият, с назначаването на Делян Пеевски. Това каза пред журналисти Дончо Дудев от протесиращите след като напусна срещата с премиера Пламен Орешарски, предаде „Фокус”.

Ние няма да седим на тази среща и да го легитимираме. Категорично се противопоставяме. Протестиращите са били готови на диалог, дадена е цяла икономическа програма за изпълнение за стабилизиране на България, но в момента, в който това се случва, искам да попитам кой управлява тази държава, попита Дудев. Той допълни, че се знае на кого е енергетиката, на кой е ДАНС – на олигарсите, ДПС. Това е поредната гавра с българските граждани и няма как ние да присъстваме на такова нещо. Той попита каква е компетенцията на Делян Пеевски и мотивацията на Пламен Орешарски да го назначи.

Плевнелиев остави церемонията за "Дунав мост 2" заради избора на Пеевски

След днешното решение на Народното събрание, на което депутатът от ДПС Делян Пеевски бе избран за председател на Държавната агенция &bd...

„Искам да попитам абсолютно всички доводи на този човек да направи такова назначение и да попитам кой управлява тази държава”, каза Дудев.

Добрина Алексиева от представителите на протестиращите заяви, че тяхното присъствие на днешната среща би легитимирало назначението на Пеевски.

Янко Петров, също представител на протестиращите, каза, че тръгвайки си от срещата, отказват да легитимират Делян Пеевски и политическия монопол. Всички организации са били подготвени с искания и готови за диалог. Общество, което се бори с монополите, да седи на една маса и да затвърждава позиции, не е редно. Затова ние сме отвън и ще продължим по същия начин борбата си за икономическите искания, които имаме, за да видим какво ще се случи оттук нататък. Това е едно предателство, каза Петров.

Добрина Алексиева, също представител на протестиращите, каза, че са заявили, че 90 дни няма да искат оставката на премиера Пламен Орешарски, но днес ще помислят и по този въпрос. Всичко зависи само от Пламен Орешарски дали работи и как работи. На въпрос защо на срещата присъстват представители на политически партии, визирайки РЗС и НФСБ, протестиращите заявиха, че нямат представа, защото домакинът може да покани когото иска.

Цецка Цачева: Решението беше изненада, нямам информация

Кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС беше изненада. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ГЕРБ Цецка Цач...

Срещата на премиера Пламен Орешарски с останалите представители на протестиращите в Министерски съвет продължава. Дончо Дудев заяви, че според него Пламен Орешарски не управлява държавата, а държавата се управлява от олигарсите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com