Председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов не подаде оставка

10256
Председателят на СЕМ доц. Георги Лозанов не подаде оставка
Снимка: БГНЕС

Председателят на Съвета за електронни медии (СЕМ) доц. Георги Лозанов не подаде оставка въпреки заявлението си от преди месец. Тогава Лозанов предупреди, че ще се оттегли, ако кризата в БНР не бъде решена.

В началото на заседанието доц. Лозанов прочете едно писмо от генералния директор на БНР Радослав Янкулов, получено днес в Съвета. В писмото Янкулов информира медийните надзорници, че е започнало преструктуриране и оптимизация на програмната дирекция, че директорът Иво Тодоров е напуснал радиото чрез лично подадена молба, че предстои структурна и кадрова организация в Музикалната къща и че предстои да се утвърди справедлива система за хонорарите.

Георги Лозанов подава оставка, ако нещата в БНР не се оправят

По време на днешното заседание на СЕМ неговият председател заяви, че очаква от ръководството на БНР да намери ресурс да излезе от криза...

Въздържаме се от административни мерки, подчертава Янкулов в писмото.

Доц. Георги Лозанов каза, че в Съвета е постъпило още едно писмо - от БТА, БНТ и АБРО, подписано от тях, в което те твърдят, че не е основателно председателят на СЕМ да подава оставка.

След това доц. Лозанов даде думата на останалите членове на СЕМ, които присъстваха на днешното заседание - Ана Хаджиева, Анюта Асенова и Иво Атанасов, които също призоваха председателят на СЕМ да не подава оставка. Единствено Мария Стоянова отсъстваше от днешното заседание, защото е в командировка в чужбина.

"Приемам това като вот на доверие. Останах неразбран, защото на моята оставка започна да се гледа като на изход, а това е комично", каза доц. Лозанов. Той отново каза, че решението на кризата е вътре в Националното радио.

СЕМ преизбра Георги Лозанов за председател

Съветът за електронни медии преизбра за свой председател Георги Лозанов. Лозанов бе подкрепен единодушно от всички трима присъстващи. ...

На днешното заседание на СЕМ дойде и Иво Тодоров, който обясни защо вече не е програмен директор на радиото.

Накрая медийните надзорници решиха да поискат допълнителна информация от генералния директор Радослав Янкулов за готвените реформи в БНР.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...