Предимно слънчево, но по-хладно

5687
Предимно слънчево, но по-хладно
Снимка: БГНЕС

Още преди обяд над Западна България ще се установи слънчево време, докато в Източна облачността ще е все още значителна, на места с превалявания от дъжд, съобщиха от НИМХ.

Минималните температури ще са между 3° и 8°. Около обяд валежите ще спрат, а облачността и там ще се разкъса и намалее. Ще се появи умерен, в Дунавската равнина – временно и силен запад-северозападен вятър и с него ще проникне малко по-студен въздух, като вечерта ще отслабне и ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са между 11° и 16°.

Над планинските масиви от Западна България ще преобладава слънчево време, а над тези в Източна облачността ще е значителна със слаби превалявания. Около обяд валежите там ще спрат и облачността ще намалее до незначителна. Ще духа умерен по билото на Стара планина и силен северозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 7°, а на 2000 метра около 1°.

По Черноморието до обяд ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. Около обяд валежите ще спрат, след пладне облачността ще намалее да предимно слънчево.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com