Правят кандидат-студентски изпит в Босилеград

11133
Правят кандидат-студентски изпит в Босилеград
Снимка: БГНЕС

Изнесеният кандидат-студентски изпит в Босилеград е насрочен за 2 юли т.г., обяви на сайта си просветното ни министерство.

45 момчета и момичета от Босилеград и десетина от съседни градове ще се явят в местната гимназия, като в рамките на два астрономически часа ще решават тест с 25 въпроса по български език и литература и 15 "задачи" по история на България.

Очакват 50% двойки по литература в СУ

Около 50 на сто от явилите се на изпита по български език в Софийския университет ще получат оценка „слаб 2". Това прогнозираха п...

Тестът се прави на място, за да се спестят време, транспортни разходи и разкарване от кандидатите и техните родители и се организира от МОН за трети път. Квестори отиват на място. Преди това ще организират същия тест в Димитровград /Цариброд/, съобщава "Труд".

За пръв път културно-информационният център /КИЦ/ на сънародниците ни в Босилеград е изолиран от кандидат-студентската кампания и тя изцяло се движи от общината, каза шефът на звеното Иван Николов вчера. Т.г. не е правен и безплатен курс от 50 часа по български език и история за кандидат-студентите. Кметът на Босилеград Владимир Захариев иззел изцяло ангажиментите на КИЦ-а по подготовката на зрелостниците, като им обещавал, че ще ги запише в какъвто български ВУЗ пожелаят, успокоявал ги, че е говорил лично с образователния министър проф. Тодор Танев по въпроса, каза Николов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com