Правителството не почете Деня на независимостта, тържествата започнаха без тях

19316
Правителството не почете Деня на независимостта, тържествата започнаха без тях

Нито един от официалните представителите на правителството не се присъедини към  официалните чествания на 106-та годишнина от Независимостта във Велико Търново. На честването присъстват само представители на местната власт и църквата.

На историческия хълм Царевец бяха построени частите на Националния военен университет. Националното знаме бе издигнато с военен ритуал. Кметът Даниел Панов приветства жителите и гостите на града, а Великотърновският митрополит Григорий отслужи празничен богослов.

Кметът на Велико Търново: Ще отбележим празника подобаващо

Велико Търново с една повече от вековна традиция има удоволствието, но и отговорността да бъде домакин на тържественото отбелязване на ...

Водено от 160 музиканти, участници в международен фестивал на военните духови оркестри, от Царевец тръгна шествие, което поднесе пред паметника „Майка България" гирлянд на признателност, венци и цветя.

Беше прочетен поздравителен адрес от президента Росен Плевнелиев до жителите и гостите на община Велико Търново по случай Деня на българската независимост.

Честванията на Независимостта започват от Царевец не само защото се търси историческа приемственост, а защото тук за втори път е прочетен Манифестът за независимостта. За пръв път той е прочетен в църквата „Св. 40 мъченици" на 22 септември 1908 г., а оттам множеството начело с Цар Фердинанд (1887-1918) и министър-председателя Александър Малинов се отправя към историческия хълм.

 

Замразяват ДКС във Велико Търново заради балет на лед

За първи път в историята на Велико Търново Дворецът на културата и спорта (ДКС) „Васил Левски" ще бъде замразен. Целта е да се пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com