Повече от половината българи считат, че са стресирани на работа

11883
Повече от половината българи считат, че са стресирани на работа
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Повече от половината от българите смятат, че са подложени на стрес на работното си място. Едва 9 на сто от работодателите са създали условия на труд без стрес. Това стана ясно на дискусия "Здравословни работни места".

Методите за справяне със стреса на работа са блогът на шефа, телефон на клюката, обученията и здравните консултации.

Стресът е 100% свързан с мъжкото безплодие

Стресът е еднозначен фактор за понижаването на фертилността при мъжете ,заради влошаването на качеството на спермата, категорични са уч...

Стресовите професии са тези на учителите, на лекарите и работещите в медико-социалната сфера и на заетите в добивната промишленост. Това става ясно от национално изслеване на условията на труд, информира БНР.

Според някои международни изследвания, третото място по стрес се полага на информационния сектор, посочи инж. Дияна Илиева.

Тя обясни: "Това се дължи най-вече на високия дял на заетите, засегнати от стрес, обща умора, тревога и безпокойство. Държавното управление е на трето място по тревога, породена от работата, а лекарите са с проблеми със съня".

Доказана е връзката между четири болести и стреса, каза доктор София Евстатиева от Медицинския университет в София.

Стресът е заразителен

Стресът е заразителен, при това може да се предаде дори на непознати, установиха учени от Университета на Сейнт Луис. В определени ситу...

Тя обясни: "Сърдечно-съдовите заболявания са най-видният представител, артериалната хипертония или високото кръвно налягане, така наречената исхемична болест на сърцето, най-често с представителя си - инфаркт, от съдовите разстройства - инсулт; втората система, която страда, е храносмилателната - с язва на стомаха и дванайсетопръстника; третата система, която страда е метаболизмът, ендокринната система с най-видния представител - диабет и голямата връзка между психосоциалните фактори и стреса и мускулно-скелетните смущения".

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com