Пострадалите от КТБ с жалба в съда в Люксембург

20418
Пострадалите от КТБ с жалба в съда в Люксембург
Снимка: БГНЕС

Асоциацията на пострадалите от КТБ ще подаде колективна жалба в съда в Люксембург. Това съобщи председателят й Божидар Томалевски, предаде БНР.

Жалбата ще да бъде насочена основно срещу БНБ, която регулира дейността на банките у нас. В нея щели да бъдат посочени всички нарушени директиви, регламенти и принципи на ЕС, един от които е за равнопоставеност на банките при оказване на ликвидна подкрепа. Жалбата ще бъде изпратена до Европейската комисия, която да прецени дали да се обърне за информация към правителството, да започне нова наказателна процедура срещу страната или да препрати жалбата към съда в Люксембург.

Писанчев "изми ръцете" на ДАНС по случая "КТБ"

ДАНС не е виновна, че КТБ е била политически протектирана. Това заяви пред журналисти в парламента председателят на Държавна агенция "Н...

Брюксел вече започна една процедура срещу България заради неспазване на директивата за изплащане на гарантираните влогове в банките.

Володя Златев от асоциацията изрази мнение, че "каузата КТБ не е загубена". Според него, ако се докаже незаконосъобразно по отнемане на лиценза на банката и назначаването на некомпетентни квестори, разрешителното за работа на КТБ ще бъде върнато и държавата трябва да търси начин да я одържави.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com