Поредна порция дъжд преди Великден

12566
Поредна порция дъжд преди Великден
Снимка: Thinkstock

Както и през вчерашния ден, днес също няма да се оплакваме от суша.

В общо 16 области е обявен жълт код за обилни валежи. Става въпрос за Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Стара Загора, Пловдив, Кърджали, Смолян, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София–област и София-град. В тези области се очакват валежи с количества между 15 и 30 литра на квадратен метър. За останалата част от страната не са прогнозирани опасни метеорологични явления, предаде Агенция "Фокус".

Къде в страната се изля най-много дъжд днес?

Монтана, Сандански, Враца и София са били "най-дъждовните" градове в страната днес - там са паднали най-много валежи на квадратен метър...

Минимални температури предимно между 4° и 9°, по морския бряг до 11°, в София 5°. Времето над Западна България ще се задържи без промяна – облачно и дъждовно. Над Източна ще бъде предимно слънчево, но главно в следобедните часове и през нощта срещу неделя ще има увеличения на облачността и на места ще превали – предимно слаб дъжд. Южният вятър в източната половина от страната временно ще се усили. Максималните температури ще са в доста широки граници – от 6-7° в Югозападна България до 17-18° в Източна, в София около 7°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността, главно по-късно през деня. Само на отделни места ще превали слабо. Ще духа умерен, временно и селен юг-югоизточен вятър. Максимални температури по крайбрежието 13° - 16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Вятърът ще е умерен и силен, предимно от юг-югозапад. Максимална температура на 1200 метра - около 5°, на 2000 метра - около минус 1°.

През следващите дни ще има и слънчеви часове, но ще се развива купеста облачност и след обяд в планините и на отделни места в равнинната част от страната ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Затоплянето ще продължи и в началото на следващата седмица максималните температури ще са около и над 20°.

Как да се предпазим от болести при променливо време

От началото на април времето непрекъснато ни изненадва ту с температури над 20 градуса, ту със сняг. Нестабилните атмосферни условия об...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com