Пореден жълт код за цялата страна заради жегата

4503
Пореден жълт код за цялата страна заради жегата
Снимка: БГНЕС

Жълт код е обявен за 28 юли в цялата страна заради опасно високи температури, предаде БГНЕС.

Горещините ще достигнат пика си във вторник, сряда и четвъртък тази седмица. Температурите във вторник ще бъдат между 34 и 38 градуса, като най-горещо ще бъде в Сандански, Пловдив, Русе, Силистра, Плевен и Велико Търново. По Черноморието градусите също ще се покачат и максималната температура за Бургас ще бъде около 36 градуса. Във Варна термометрите ще показват около 34 градуса. В София максималната температура също ще бъде 34 градуса.

Над страната ще се задържи горещо и предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, но само на отделни места, главно в югоизточните и планинските райони ще превали краткотрайно, на места и ще прегърми. Над планините ще е предимно слънчево, след обяд с развитие на купеста облачност и на отделни места ще превали, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 28°, на 2000 метра около 20°.

По Черноморието ще е слънчево с увеличение на облачността в следобедните часове. Само на отделни места е възможно да превали краткотрайно. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Температурата на морската вода ще е около 25°-27°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com