Поморийско село се оплаква от миризмата на животински трупове

9224
Поморийско село се оплаква от миризмата на животински трупове

Жители на изключително живописното поморийското село Горица, се оплакаха, че от дни вонята на мърша е нетърпима, а вечер вой на чакали буди почиващите туристи. Според хората причината е, че един от местните овчари е хвърлил трупове на умрели от син език животни в гората, без да ги зарови. 

„Намират се в дерето навътре между дърветата, до там няма никакъв достъп, а и кучетата ще захапят всеки, който се приближи. Местни жители обаче с очите са видели труповете на овцете, повече от 10 са, хвърлени на поразия. Като духне леко вятър, не се диша”, възмутени са собственици на къщи в края на селото, пише "Флагман". Според тях умрелите животни са от кошарата на дългогодишния овчар Демир. 

Строителен предприемач от Поморие изчезна

Бизнесменът Никола Илиев от Поморие е изчезнал мистериозно край Слънчев бряг, полицията го издирва от седмица, научи Флагман.бг. Мъжът...

„Обаждахме се къде ли не да търсим съдействие, вечер буквално не можем да спим от воя на чакали, а и не се знае дали от разлагането на телата няма да бъде заразена водата от близката чешма, откъдето пият много животни”, опасяват се жители на Горица. Хората настояват труповете да бъдат заровени. „Отговориха ни, че екарисажът във Варна е за умрелите животни в нашия регион, но там нямало място, затова трябва по места да се вземат мерки. Такива обаче не виждаме”, ядосват се хората. 

Кметът на село Горица Росен Капитанов заяви, че при него не е постъпвал писмено оплакване от местни жители за миризмата, носеща се над селото. „Село е, ще мирише на животни, в града не е така. Нормално е във време на пандемия да има засегнати животни и при нас. Разбрах, че има хора, които използват този момент, за да създават напрежение, затова и пратих проверка. Не сме открили трупове на животни. Ще взема мерки, разбира се, ако има умрели животни по дворовете на хората или по улиците, но такова нещо не се е случвало. Положението е под контрол”, каза кметът на Горица. Според него в населеното място има 10 болни овце, а всички животновъди били запознати с мерките, които трябва да предприемат.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com