Политиците ще умуват за КТБ до утре

19692
Политиците ще умуват за КТБ до утре
Снимка: БГНЕС

Няма постигната договореност за покриване на вложенията над прага от 100 хил. евро в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това стана ясно от кратките изказвания на лидера на ДПС Лютви Местан и депутата от ГЕРБ Цветан Цветанов.

По думите на Местан днес или утре най-късно трябва да се постигне съгласие по въпроса с КТБ иначе ще се пристъпи към следване стриктно на действащото законодателство. Лидерът на ДПС допълни, че нито една тема, колкото и важна да е тя, не трябва да служи за изкуствено удължаване на живота на този парламент.

Стоян Александров: 206-те млн. лв. от КТБ са изнесени за ден

Спорните 206 млн. лв.* от Корпоративна търговска банка (КТБ) са били изнесени в продължение на няколко часа на 19 юни. Това съобщи бивш...

На въпрос дали ДПС е склонно да приеме разкриване на банковата тайна и изплащане само на чистите пари, Местан отвърна: „Ако ще се разшири кръгът на държавната протекция извън спестяванията до левовата разностойност на 100 000, това е непреодолимо условие. Държавата не може да поеме отговорност за нечисти пари".

От своя страна Цветанов коментира, че Законът за БНБ е ясен и „ако беше осъществяват навременен контрол, нямаше да се стигне до тази криза днес. В закона много ясно е записано кои трябва да бъдат обезщетени и в какъв размер по закон”.

По думите му трябва да има пълна яснота, прозрачност за това, което се е случило и защо се е стигнало дотук.

 

Орешарски: Да запазим жизнената част от КТБ

Правителството ще продължи да подкрепя усилията на БНБ за намиране на цялостно решение относно КТБ. Това пише в собствения си профи...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com