Полицаи в Аксаково за малко да попречат на дете да бъде оперирано

22500
Полицаи в Аксаково за малко да попречат на дете да бъде оперирано

Невероятно и крайно неприятно произшествие претърпя в България семейство с полско гражданство.

Димитър, Мима и двете им деца за малко да не успеят да се приберат в Полша, където едното дете има насрочена онкологична операция заради незаконен акт на полицията от Аксаково. Точно там колата на семейството е спряно, а униформени служители взимат талона ѝ, както и книжката на шофьора с обяснението, че няма зелена карта към застраховката „Гражданска отговорност“. Картата обаче не е задължителна още от 2009 година.

Обезщетяват полицаите за извънредния труд

Осигурени са средства, с които да бъдат наградени полицаите за извънредния труд, който полагат по време на протестите. Това заяви зам...

Два дни след конфискурането на документите, през първия възможен работен ден Димитър отива в управлението в Аксаково и представя всички документи, които застрахователят веднага му изпраща от Полша по факс – оказват се същите, които представил на полицаите в нощта на проверката. Носел и директивата на Европейския съюз, подписана от страната ни още през 2009 година, според която зелената карта не е задължителна. Обяснил и за предстоящата операция на детето.

Часове след запитване на Нова телевизия в полицията във Варна започна спешна проверка по случая. Книжката и документите обаче изобщо не е трябвало да бъдат взимани, защото нарушение няма. Така коментираха казуса от Национално бюро на българските автомобилни застрахователи. Оттам разказват как не веднъж са водили кореспонденция с полицията, че шофьорите не бива да бъдат притеснявани за зелена карта към застраховките им, щом автомобилът е от страна-член на Европейския съюз.

С помощ от роднини майката в последния момент намери полет до Полша, за да успеят за операцията на детето. Димитър обаче от никого не е получил дори извинение за случилото се. Затова е категоричен, че ще търси справедливост от съда.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com