Показват камерите по пътищата в интернет

17349
Показват камерите по пътищата в интернет

Най-вероятно след около месец местата на стационарните и мобилните видеокамери, които снимат превишилите позволената скорост шофьори, вече ще се публикуват в интернет страницата на МВР. Наред с таблетите, с които вече работят пътните полицаи, бъдещата интернет платформа е част от проекта за електронно правителство, информира БНТ.

Към момента в страната има 24 стационарни и над 130 мобилни видеокамери. Те заснемат всеки автомобил, превишил позволената скорост с над 11 км./ч. Мобилните са монтирани в полицейски коли без надписи. Местата, на които дебнат, се сменят всеки месец и заедно със стационарните вече ще се публикуват в интренет. Бъдещият сайт няма да показва местоположението на мобилните камери в реално време, а според плана.

"Целта на разполагането на стационарните и автоматизираните техническите средства не е да се налагат наказания, а да предпазват да не нарушават правилата", коментира комисар Антон Антонов.

Основно разполагането на мобилното видеонаблюдение става върху най-опасните пътища. Сред най-тежките в страната е подбалканския път София-Бургас и особено участъкът между Клисура и Сопот. За да бъде избегната корупция или грешки, информацията от мобилните и стационарните видеокамери се копира на няколко места. Така няма начин да се разминете с глоба, тъй като снимката остава в масивите 10 години.

Бъдете внимателни на пътя, настилките са мокри

Пътните настилки са предимно мокри, съобщиха от АПИ. Автомагистралите "Люлин" и "Тракия" са мокри. АМ "Хемус" е мокра. За рехабилитац...

След внедряването на стационарните и мобилните камери, заловените любители на високите скорости са с около една трета повече.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com