Пожарникарите готвят протест

15218
Пожарникарите готвят протест
Снимка: БГНЕС

Националният синдикат на пожарникарите и спасителите "Огнеборец" се готви за протест. Причината е намерението на ръководството на МВР за съкращаване на 3,5% от щатовете на четирите главни дирекции във вътрешното ведомство, включително в системата на пожарната безопасност и защитата при пожари, бедствия и извънредни ситуации.

Решението дали ще бъдат предприети стачни действия ще бъде взето на пресконференция на 1 февруари, неделя.

Полицаи, военни и пожарникари искат оставката на социалния министър

Спасители, пожарникари, полицаи, военни и служители в затворите излизат на протест с искане за прекратяване на всякакви действия по п...

В дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението", една от най-големите структури в МВР с 8847 щатни бройки, към момента са незаети над 1000 щата на длъжности пожарникари, спасители, инспектори по държавен противопожарен контрол и водачи на специални противопожарни автомобили, информират от синдиката.

Това според тях прави невъзможно сформирането на дежурни екипи и води до увеличаване времето за оперативна намеса и намаляване ефективността на действията. По този начин се създава риск от сериозно повишаване на материалните загуби, а в някои случаи - дори и от загуба на човешки живот, съобщава Нова телевизия.

"Въпросите, свързани с горепосочените проблеми, са поставяни многократно пред политическите ръководства на МВР в последните години, но не са намерили своето решение", заявяват от синдиката на пожарникарите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com