Поетапно спиране на парното вероятно от следващата седмица

3903
Поетапно спиране на парното вероятно от следващата седмица
Снимка: Thinkstock

„Топлофикация София” има готовност да пристъпи към поетапно спиране на отоплението в столицата в средата на следващата седмица, след като бъдат изпълнени нормативно определените за това условия - три последователни дни със средноденонощна температура по-висока от +12°C и прогноза за трайно затопляне, съобщиха от пресцентъра на „Топлофикация София” ЕАД.

Според прогнозата на НИМХ към БАН, която компанията следи ежедневно, в края на настоящата и в началото на следващата седмица се очаква сериозно понижение на температурите, така че все още няма налице законово изискваните условия за спиране отоплението на столичани. Според законовите разпоредби, компанията е задължена да предоставя на клиентите си топлинна енергия за отопление в периода 1 октомври – 30 април. Преди официалното приключване на отоплителния сезон клиентите имат възможност да заявят изключване на отоплението в сградата със заявка, приета с решение на Общото събрание на етажната собственост. До момента от тази възможност са се възползвали само 159 сгради – 39 училища и детски градини, 7 болници, 41 административни сгради и 72 жилищни сгради. Заявките се подават в обслужващия топлорайон и се изпълнява в рамките на един работен ден. Прилагането на тази процедура е изцяло в полза на клиентите и чрез нея се избягва възможността за спиране на отоплението в съответната сграда по еднолично решение и без знанието и съгласието на етажната собственост.

Масови кражби на парно в София

В края на месец март 2015 година приключиха проверките в над 900 сгради в София, съобщиха от фирмата за дялово разпределение с най-голя...

Още по темата четете тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com