Почвите в засегнатите от наводнението райони в Добрич са чисти

12471
Почвите в засегнатите от наводнението райони в Добрич са чисти
Снимка: Getty Images / Guliver

Почвите в засегнатите от наводнението райони в Добрич през юни са чисти, съобщиха от общината за резултатите от проучване на акредитирана лаборатория за анализ на компонентите на околната среда.

Стойностите на съдържащите се замърсители в почвените проби са много под допустимите норми, посочват от общинската администрация.поред протоколите на лабораторията, които са достъпни за гражданите в Центъра за информация и услуги, почвени проби са взети на три места - в района на булевард "Русия", улица "Петко Славейков" и парк "Хаджибалар".

700 семейства ще получат финансова помощ в Добрич

Пострадалите от наводнението в Добрич през юни от утре започват да получават по график финансова помощ, осигурена чрез националната кам...

Анализът е установил съдържание на кадмий по-малко от 0.5 единици при допустима норма 3.5, на арсен - до 8.2 при допустимост 30, на мед - до 112 при максимум 250. Почвите са изследвани за съдържание и на други вредни вещества - хром, желязо, никел, олово, цинк, нефтопродукти, като отчетените данни също са в нормите.

Киселинността на почвите в трите района е между 8.15-8.28.Проучването на почвите е възложено от общината, посочват от кметската управа. Граждани от засегнатите райони на среща с кмета Детелина Николова са поискали да бъде направен такъв анализ.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com