Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола

27293
Починалият в Македония британец не е бил болен от ебола
Снимка: Gettyimages

 

Британецът, който почина в Македония в четвъртък, не е имал ебола. Това показват резултатите от лабораторията в Германия. От какво е починал 58-годишния англичанин ще доказва неговата аутопсия, чиито резултати ще излязат в следващите дни.

Информацията съобщи д-р Йованка Костовска, ръководител на Сектора за превантивна здравна защита в македонското министерство на здравеопазването, цитирана от агенция МИА.

Не е сигурно, че има смъртен случай от ебола в Македония

Македонското министерство на здравеопазването не потвърди първият случай на смърт от вируса ебола в страната. Преди това редица македо...

Резултатите, които пристигнаха от лабораторията в Германия, показаха, че починалият не е бил заразен със смъртоносния вирус, информира БТА.

Днешният 11 октомври започна с карантина и полицейска обсада за 24-мата клиенти и служители в хотел „Супер 8”, където 58-годишния англичанин почина. Още в 8 ч. сутринта лекарски екип провери дали някой от тях няма симптоми на eболa.

Освен медиците пред хотела пристигна и екип от английски журналисти. По техни думи, починалият англичанин бил бизнесмен, който искал да прави рибарник в Охрид. Живеел до Кеймбридж, бил женен и имал три деца, разкава Нова телевизия. 

По обяд от здравно ведомство свикаха спешна пресконференция, но без да обявят категорично бил ли е болен от ебола или не 58-годишният англичанин. Развръзката дойде в 17 часа българско време. Тогава Йованка Костовска от македонското здравно министерство потвърди - пациентът не е бил болен от ебола.

Д-р Кунчев: Не се налагат допълнителни мерки срещу ебола

Мерките, които сме въвели заради еболата на летищата и на бежанците, които влизат в страната, са в действие. Те работят. Това каза глав...

 

Британец почина в Македония, вероятно от ебола

В клиниката по инфекциозни болести в Скопие починал британски гражданин. Според местните власти смъртта е причинена от вируса ебола, ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com