Почина писателят Иван Благоев

46308
Почина писателят Иван Благоев
Снимка: БГНЕС

На 70-годишна възраст внезапно почина писателят Иван Благоев. Това съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Преди месец Иван Благоев отпразнува своя юбилей по писателски – с премиера на романа „Дом за бездомници”.

„Няма нищо по-свещено от вярата в Бог! Не си я отнемайте!”, призова писателят. На тази вяра е посветил и творбите си в сборника с притчи и миниатюри „Косите на Мария”. Иван Благоев е роден на 22 май 1944 г. в село Банево, Бургаско. Автор е на сборниците с разкази „Земни хора“, „Пътека към изгрева“, „Парите никога не стигат“, „Косите на Мария” и на романите „Аркада“, „Стръв“, „Падналите ангели“ , „Свръхдоза“ „Дом за бездомници”.

Кой пише сценария на вашия живот?

Да, този свят е сцена, където всички хора са актьори, и всеки има миг, във който трябва да влезе и излезе; и играе различни роли&he...

В произведенията си той описва времето, в което живеем чрез образа на малкия-голям човек. Очакват ни много тежки дни, месеци и може би години, докато хората не изтръгнат от сърцата си омразата и не засадят на нейно място любовта, пророкуваше писателят, носител на над 15 литературни награди. Погребението ще се състои на 30 юли в 9:00 часа в Гробищен парк – Ветрен.

Поклон пред светлата му памет! Нека почива в мир!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com