По-малко от 10% от премахнатите от ДНСК незаконни строежи са в ромски махали

9984
По-малко от 10% от премахнатите от ДНСК незаконни строежи са в ромски махали
Снимка: БГНЕС

Само 38 от общо над 400 незаконни строежа, премахнати от ДНСК от началото на тази година, са в ромски махали. Това показва статистика на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

През юли предстои да бъдат премахнати още приблизително 60 строежа, от които половината са в ромски махали, включително и 20 в квартал „Кремиковци“ в Гърмен. Досега имаше съобщение за премахване на 2 ромски къщи в "Кремиковци", на 13-ти юли. Премахването на незаконните строежи в Гърмен не е извънредно и необичайно, а е част от текущата работа на ДНСК. Предстоящите за премахване незаконни строежи в ромски махали, освен тези в Гърмен, са в Перник, община Криводол, в Пазарджик, в Самоков, в София и др.

В Гърмен надстроили незаконни къщи с нови постройки и се почва процедура отначало

Премахването на общо 5 незаконни постройки в Гърмен днес (29 юни) се оказа само първа стъпка по отношение на общо 124 незаконни строежи...

През юни от органите на ДНСК са премахнати приблизително 60 незаконни строежи, от които в ромски махали са 12.

Изпълнението на влезли в сила заповеди за премахване от органите на ДНСК в ромски махали се извършва постоянно и в нормално съотношение с останалите незаконни строежи в цялата страна, твърдят от МРРБ.

Освен тези около 10% незаконни строежа в ромски махали се премахват и много други незаконни строежи в чашките на язовирите, по Черноморското крайбрежие, в курортните комплекси, както и в централните зони на градовете.

От началото на годината са премахнати 8 незаконни строежи в чашката на яз. „Искър“. В момента се премахват 5 строежа в чашката на яз. “Ивайловград“, премахнати са 6 незаконни строежи на яз. “Кърджали“, 4 незаконни строежи в чашката на яз. „Студен кладенец“, премахнати са и последните 2 от общо около 20 незаконни строежа в къмпинг „Добруджа“ в община Шабла. Премахнати са 4 незаконни строежа и в „Ченгене скеле“ край Бургас.

Кънчев: Събарянето на ромски постройки няма да доведе до нищо добро

Събарянето на незаконни ромски постройки няма да доведе до нищо добро. Това каза Цветелин Кънчев, лидер на „Евророма”, пред...

В следващите месеци са предвидени за премахване незаконни строежи в чашката на яз. “Искър“, незаконни строежи във ваканционно селище „Русалка“ в община Каварна, както и предстои изпълнение на последните от общо над 400 заповеди за премахване на кабелни мрежи в цялата страна. Предстои изпълнение и на влезли в сила заповеди за премахване на базови станции на мобилни оператори.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com