По груби сметки ще са нужни над 10 млн.лв за възстановяването на Мизия

15739
По груби сметки ще са нужни над 10 млн.лв за възстановяването на Мизия
Снимка: БГНЕС

Водното бедствие в град Мизия е причинило щети за повече от 10 млн.лв. Това показват първите, най-груби изчисления. Освен домовете си много хора загубиха и прехраната си. Десетки ниви са наводнени, реколтата – унищожена, съобщава БТВ.

Най-трудно обаче ще се възстанови от потопа дребният бизнес - всички магазини и търговски площи са наводнени и вероятно няма да отворят още дни наред. Цялата храната в тях е наводнена и ще се изхвърли.

Втора жертва в Мизия

Открита е втора жертва на наводнението в Мизия, съобщиха от Окръжната прокуратура във Враца за БНР. Пред местното издание „Конку...

Общинските щети също ще надхвърлят милион - наводнени и вероятно пред събаряне са две училища и една детска градина.

„Навсякъде пътищата са порутени, навсякъде е нарушена асфалтовата настилка, подходите към града ни също са разрушени, в плачевно състояние е цялата инфраструктура", обобщава зам.-кметът на Мизия Николай Наковски.

Припомняме, че по-рано днес бе открита втора жертва на наводнението в града. Появи се информация, че става дума за 56-годишен мъж на име Венелин Комарски. Той не бил местен жител, а бездомник, който от време на време се появявал в Мизия, пише "Конкурент". Мъжът е спасявал хора през нощта на водния ад. Успял е да измъкне от залетия град мнозина, но след това самият той е изчезнал.

Междувременно кметовете в Софийска област са били  предупредени за очакваното повишаване на речните нива. Предупреждението е направено вследствие на получената в областната управа информация от МОСВ, според която "от утре, в резултат на валежи в последващите дни, постепенно се очаква да започне повишение на речните нива главно в Западна и Централна България".

Да върнем детството в Мизия и с. Крушовица

Наводнението унищожи почти целия град Мизия и остави без къщи и детство много деца в с. Крушовица, което е на няколко километра от гр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com