По 40 лв. за Великден за пенсионерите с най-ниски пенсии

11524
По 40 лв. за Великден за пенсионерите с най-ниски пенсии
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри допълнителен трансфер от 50 млн. лв. по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2015 г. Решението е одобрено неприсъствено.

Средствата са за еднократно изплащане на допълнителна сума към пенсиите за месец април. Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Три са вариантите за раздаването на великденски добавки на пенсионерите

Все още не е ясно по колко пари ще получат пенсионерите за Великден и дали добавки ще има за всички възрастни хора. Три са вариантите з...

По 40 лв. ще получат хората с пенсии или сбор от пенсии, заедно с добавките и компенсациите към тях, чиито размер за април 2015 г . е до 286 лв. включително. Мярката ще обхване пенсионерите с месечни доходи до определената линия на бедност, информира правителствената информационна служба.

Следващата сряда става ясно дали, колко и кои пенсионери ще получат великденски добавки. Това стана ясно вчера от думите на министъра на финансите Владислав Горанов. Той обясни, че дебатът продължава в рамките на правителството.

Горанов отново припомни, че ако има по-добра събираемост на приходите, каквато има в началото на 2015 г. спрямо миналата година, аргументите да няма добавки ще намаляват.

Следващата сряда на правителственото заседание вероятно ще стане ясно кои пенсионери и в какви размери ще получат великденски добавки, информира Дарик радио.

Борисов обеща великденски добавки за пенсионерите

Правителството ще намери пари за великденски добавки за пенсионерите. Това обяви премиерът Бойко Борисов при освещаването на ремонтиран...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com