Плевнелиев свиква съвета за национална сигурност

4819
Плевнелиев свиква съвета за национална сигурност

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) на 26 юли 2012 г., в 10.00 часа на “Дондуков” 2, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Още в началото на юли т.г. държавният глава обяви свикване на Консултативния съвет за национална сигурност, в съответствие с поетия от него ангажимент Съветът да провежда заседание в рамките на всеки три месеца. На 6 юли 2012 г. са изпратени писма до всички членове на Съвета и те вече са потвърдили участието си в предстоящото заседание.
Темата на КСНС е: Механизъм за сътрудничество и проверка: функциониране, проблеми и тенденции.

Църквата: Човешкият живот е дар Божи и е недопустимо да се отнема насилствено

Във връзка с терористичния акт на летище Бургас изказваме най-искрени съболезнования на близките на загиналите и състрадаваме на тежк...

В дневния ред на Съвета e включена извънредна точка: Терористичният акт в Бургас – анализ на средата за сигурност; организационни, функционални и ресурсни способности на държавата за борба с тероризма; изпълнение на Националния план за противодействие на тероризма.

По време на заседанието ще бъдат приети и вътрешните правила за работа на КСНС.

Според закона за КСНС членове на Съвета са председателят на Народното събрание, министър-председателят, министрите на отбраната, вътрешните работи, външните работи и финансите, началникът на отбраната и председателите на парламентарните групи в Народното събрание. За участие в заседанието са поканени председателят на Върховния касационен съд, главният прокурор, началникът на Политическия кабинет на министър-председателя, министърът на правосъдието, главният секретар на Министерството на вътрешните работи, секретарят на Съвета по сигурността към Министерски съвет, директорът на Служба „Военна информация” в Министерството на отбраната, директорът на Националната разузнавателна служба и заместник-председателят на Народното събрание Анастас Анастасов.

Редактор: Георги Иванов

Иран осъжда всеки терористичен акт

Иран осъжда енергично "всеки терористичен акт", заяви говорителят на външното министерство в Техеран по повод антиизраелския самоубий...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com