Плевнелиев: Посещението в Израел е знаково за разследването на атентата

3421
Плевнелиев: Посещението в Израел е знаково за разследването на атентата

Посещението на министър-председателя, както и на правителството, включително и на вицепремиера, който отговаря за сектор "Сигурност" в Израел е доста знаково и важно за хода на разследването.

Това каза президентът Росен Плевнелиев за атентата в Бургас.

Точно преди 1 месец на 11 август, българският държавен глава заяви, че "в следващите седмици ще има резултати в разследването".

Днес месец по-късно той не коментира конкретно дали е видял такива резултати. Освен, че определи посещението на министрите в Израел като знаково за разследването, Плевнелиев посочи, че когато те се върнат в България "ще отделят време и ресурс, за да информират обществото, включително и по темата с атентата – докъде и как стигна разследването". 

"България е водеща в разследването. България работи наистина с много, наистина много европейски и световни институции на нашите държави – партньори по хода на разследването, но, разбира се, България и Израел са водещи и аз считам, че посещението в Израел е важно и знаково от тази гледна точка", повтори държавният глава. Според него "със сигурност", когато министър – председателят и вицепремиерът се върнат от Израел "ще могат и трябва да обобщят хода на разследването". Самият той каза, че е информиран, но посочи, че трябва да спазва Конституцията.

"А тя казва, че изпълнителната власт носи отговорността и тя, разбира се, отговаря и за публичността от гледна точка на разследването. Нека да спазваме законите и правилата и да ги оставим те да решат това, което законите им казват да направят", заяви президентът.

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com