Плевен - първият български град, в който ще прозвучи валсът на сър Антъни Хопкинс

29095
Плевен - първият български град, в който ще прозвучи валсът на сър Антъни Хопкинс
Снимка: Getty Images

Преди да се превърне в един от най-успешните актьори на всички времена, сър Антъни Хопкинс се е изявявал като музикант. Едва тази пролет той за първи път чу изсвирен написания от него преди години валс (припомнете си го тук). Оказва се, че музикалното произведение ще бъде изпълнено за първи път на българска земя в Плевен. Това съобщиха от Плевенската филхармония, цитирани от БТА.

Валсът, създаден преди 50 години от холивудския актьор и носител на "Оскар", ще бъде представен премиерно у нас на 30 октомври (четвъртък) от 19.00 ч. в зала "Емил Димитров" на читалище "Съгласие 1869" в програмата на Плевенската филхармония.

Плевен събира дарения за зоопарка в града

В Плевен започва дарителска кампания за животните в местната зоологическа градина. Това съобщиха от общината. Съпричастните с идеята м...

Концертът е част от абонаментен цикъл "Б", наречен "Човешкият глас - ТЕНОРИТЕ" с участието на тримата тенори - Любомир Дяковски, новият директор на Плевенската филхармония, Константин Янков и Ивайло Михайлов. Програмата се подготвя под диригентството на главния диригент на културния институт маестро Деян Павлов.

В концерта ще вземе участие общинската хорова формация "Гена Димитрова" с диригент Анелия Дечева. Ще прозвучат арии из оперите "Риголето","Турандот", "Трубадур", оперетата "Страната на усмивките", руски, испански, италиански песни и канцонети. Сред тях са "Калинка"," O, sole mio",""Granada", Химнът на Ливърпул, Валс номер "2" от Шостакович.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com