Павлова: Ще започнем ремонтирането на най-лошия участък от АМ "Тракия"

3985
Павлова: Ще започнем ремонтирането на най-лошия участък от АМ "Тракия"
Снимка: БГНЕС

Ще започнем ремонтирането на най-лошия участък от АМ "Тракия" - при Пазарджик. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова относно временното ограничение на скоростта в три участъка от АМ "Тракия" и "Хемус", предаде "Фокус".

"След това продължаваме и участъка към Пловдив. Разбира се, паралелно с това ще работим и по участъка при Шумен, където особено при моста, имаме проблеми с фугите, но там нещата са малко по-различни и специфични отколкото чистото преасфлатиране. Паралелно, такива, каквито са нормативите и изискванията за осигуряване на минимално преминаване, безаварийно при зимни условия, със студена смес ще запълваме всички дупки, които и в момента има по магистралата", обясни Павлова. Тя посочи, че е въведено ежедневно наблюдение на магистралите.

Старите магистрали ще бъдат преасфалтирани

От приходите, които събираме, ще се наложи да преасфалтираме и старите магистрали. Това каза министър-председателят Бойко Борисов пред ...

"От следващия месец ще можем да работим и при нормални условия и ще се полага асфалт, така, както изисква технологията", каза още Лиляна Павлова.

Средно годишно приходите от винетки са около 220 млн. лева и това е именно бюджетът на АПИ за тази година - нещо, което не беше факт за 2014 година, допълни Павлова. "Бюджетът на пътната агенция беше доста по-малък, което е в нарушение на закона, който казва, че всички приходи от винетки отиват за пътната агенция, за издръжка, текущ ремонт и поддържане на пътищата. Това е и тази година, но в рамките на тези 220 млн. лева ние имаме самите разходи, които извършва пътната агенция", посочи Павлова. Тя уточни, че тези пари са недостатъчни, защото целият бюджет на агенцията за текущ ремонт и зимно поддържане е по-малък от средствата, които са необходими само за трите участъка от около 100 км на магистралите „Тракия” и „Хемус”, които трябва изцяло да бъдат ремонтирани.

"Спазваме закона за бюджета и приходите от винетки отиват само и единствено за издръжка на пътната агенция и функциите, които тя изпълнява", подчерта Лиляна Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща
Велико Минков обвини държавата, че му пречи да е баща

Велико Минков, който твърди, че е биологичен баща на бебето на арестуваната за убийството на мъжа си Габриела Славова, настоява да се извърши спешен...