Павлова: Ремонтите на "Хемус" и "Тракия" ще приключат до 1 юли

4705
Павлова: Ремонтите на "Хемус" и "Тракия" ще приключат до 1 юли
Снимка: БГНЕС

Целта на днешното посещение е инспекция. Започвайки от АМ „Хемус" и моста на „Елешница", който стана обект на сериозен дебат през последните седмици, искам да се види реалното му състояние. Това каза Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството, по време инспектиране на критични участъци, предвидени за спешен ремонт при виадукт „Елешница" на АМ „Хемус", предаде „Фокус".

„Мостът е построен 1979 г., а е пуснат в експлоатация 1980 г. От тогава до сега съоръжението не е ремонтирано. Състоянието му не само е аварийно, а е опасно за движение, защото разрушаването на асфалтовата покривка и бетонната плоча е действително застрашаващо”, обясни Лиляна Павлова. „Това беше и причината този мост да бъде затворен още от края на месец януари. Сега след приключването на зимния сезон, започва работата по него", каза министър Павлова. Тя поясни, че ремонтните дейности ще засегнат и основата на моста, който има нужда от нова хидроизолация.

През лятото ремонти по магистралите няма да има

За да няма задръствания до морето, през юли и август да не се извършват ремонти по магистралите "Тракия" и "Хемус", разпореди премиерът...

„За да осигурим добро движение, сме съставили график, по който да се изпълняват ремонтите на АМ „Тракия", в допълнение на виадукта „Елешница" на АМ „Хемус". Ремонта ще започне на 20 април от 5-ти километър. Вторият етап на работа започва на 27 април, а движението ще се организира „шахматно", за да може да се прехвърля от едната в другата лента”, уточни министър Павлова.

„Графикът за изпълнение на всички участъци, от 5-ти до 10-ти километър, от 60-ти до 90-ти километър и от 119-ти до 135-ти километър, са планирани така, че на 1 юли да са приключили всички дейности с ремонт на асфалтовите части. Ще има две изключения. Това са мостовете на 61-ви и 67-и километър. Техният срок за изпълнение ще бъде по-дълъг", допълни Лиляна Павлова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com