Павлова: Атракционът при пещерата "Леденика" е бутафория

19160
Павлова: Атракционът при пещерата "Леденика" е бутафория
Снимка: МРРБ

Крайно разочарована съм от това, което видях лично на атракциона при пещерата „Леденика“. През 2011 г. аз подписах договора за реализацията на проекта, но между него и това което е реализирано на терен има пълно разминаване – изпълнението на проекта представлява бутафория. Това обобщи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова при инспекцията на туристическата забележителност днес.

Проектът „Развитие на устойчив туризъм в община Враца. Леденика – туризъм без сезони” се изпълнява по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013г. и е на стойност 5.1 млн.лв., осигурени от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет на Република България.

Превръщат Леденика в световна атракция

Посетителски център, амфитеатър и алея на приказните герои – това са част от нещата, които ще станат факт след реализацията на ...

Лиляна Павлова обясни, че и като народен представител, и сега като министър получава сигнали за нередности на „Леденика“. “От видяното сега се убеждавам, че те са основателни“, посочи Павлова.

В Управляващият орган на ОПРР има четири сигнала, по които предстои окончателно произнасяне, но към този момент има предложение за пълна финансова корекция за някои от дейностите по атракциона. „Фигурите, които виждам се разпадат още отсега, но все пак до окончателното завършване на обекта, което трябваше да е през 2013 г., впоследствие до края на тази година, има още време да се поправят и отстранят част от нередностите“, смята тя.

Т.нар. „Охлюв“ – амфитеатър министърът определи като опасен за ползване, особено от деца. Това е така, тъй като наклоните и неравностите са големи. Детската площадка е единственото безопасно място, информира МРРБ.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com