Парични помощи за новородено – според образованието

40522
Парични помощи за новородено – според образованието

Ботевград стимулира раждаемостта с парични помощи. Размерът им обаче зависи от образованието, съобщава БНТ. Общината раздава парични помощи на всички майки, родили през 2012 година. Майките с висше образование получават от общината еднократна помощ от 600 лв. Жените със средно взимат 500 лева, а тези, които са учили до 8-ми клас - 300.

Докато статистиката поставя страната ни на 205-то място по раждаемост в света, през 2012 година в Ботевград са се родили 30 бебета повече, отколкото миналата година.

35 лв. за дете стигат (видео)

Месечните помощи за дете остават 35 лева, това реши парламентът при гласуването на Бюджет 2013 г. на второ четене. Еднократната помощ п...

Преди дни Центърът за демографска политика съобщи, че българите все повече намалява и вече сме под 7 милиона. Но Благоевград може да бъде похвален за начина, по който стимулира раждаемостта. Късно снощи в града се е родило още едно момиченце.

Георги Георгиев, кмет на Ботевград: „Макар и еднократно, макар и една помощ, която ние знаем, че няма да реши техните всички проблеми, но да се види, че общината е съпричастна към това нещо, към младите семейства.“

Редактор: Пламен Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com