Папата благослови Борисов за 24 май, а след това прие и македонците

13332
Папата благослови Борисов за 24 май, а след това прие и македонците
Снимка: БГНЕС

Папа Франциск благослови премиерът Бойко Борисов, който беше приет от Негово Светейшество Папа Франциск на десет минутна аудиенция в апостолическия дворец "Библиотечна зала", предаде БГНЕС.

Борисов и водена от него делегация са на официално посещение в Държавата Ватикана и Италианската република по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В края на днешната среща на българската делегация с главата на Римокатолическата църква, папа Франциск благослови българския премиер и направиха обща снимка. Цялата среща продължи 15 – 20 минути, като Борисов представи пред папата членовете на цялата делегация.

Премиерът поднесе подарък на папа Франциск – изкусна дарохранителница с камък от гроба на Свети Иван Рилски.

Библиотеката в сградата на Апостоличениския дворец, където бе приет Борисов, се охранява от швейцарската гвардия, в състава на която влизат подбрани мъже от едно швейцарско католическо село. Смята се, че в това село жителите са много честни и неподатливи на корупция. За всеки е изключителна чест да бъде избран за гвардеец.

Веднага след визитата на Бойко Борисов в сградата влезе македонският премиер Никола Груевски.

Визитата на Бойко Борисов продължава и на 24 май, когато българската делегация ще присъства на молебен в църквата "Свети Павел" в Рим, където ще бъдат и представители на българската общност в Италия. Премиерът ще участва и в поклонение пред мощите на Св. Кирил в базиликата "Сан Клементе". Във водената от министър-председателя делегация участват министърът на културата Вежди Рашидов и министърът на отбраната Николай Ненчев, както и народните представители Димитър Главчев, Явор Хайтов, Найден Зеленогорски, Борислав Борисов, Полина Карастоянова, Марияна Георгиева и Мариана Бояджиева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com