Панов иска оставката на ръководството на СГС, има заместник на Янева*

15370
Панов иска оставката на ръководството на СГС, има заместник на Янева*
Снимка: БГНЕС

Съдията от Върховния касационен съд (ВКС) Владимир Йорданов бе избран за изпълняващ функциите председател на Софийски градски съд, предаде репортер на БГНЕС.

Предложението за това направи председателят на ВКС Лозан Панов. По думите му Йорданов може добре да се справи със задължението си като временен председател на СГС. Според него назначаването на съдия от същия съд не би могло да осигури необходимото спокойствие при работата на съда и за това ръководителят трябва да дойде отвън.

Панов отново призова цялото ръководство на съда да подаде оставка, защото е виновно за състоянието на съдебната институция. "Считам, че най-доброто решение за съда е да бъде назначен ръководител отвън. Човек, който да бъде с авторитет, който докато тече процедурата по избор, ще може да даде необходимото спокойствие на съда. Да има равномерно разпределение на делата между колегите и да се направи една ревизия на командированите колеги, като правно основание. За мен е много важно този човек да има авторитет, за да спадне напрежението в тази институция“ допълни съдия Панов. Той поясни, че всичко това е необходимо, защото СГС е най-големият съд в България и не бива да генерира проблеми

Шефът на Софийския градски съд подаде оставка

Владимира Янева е подала оставка като председател на Софийския градски съд. Информацията съобщиха за БГНЕС от съда. Тя е заявила решени...

Йорданов ще изпълнява функциите на председател на СГС след като Владимира Янева подаде оставка, която днес бе приета от Висшия съдебен съвет. Преди седмица ВСС отстрани Янева заради започнало разследване срещу нея по скандала "Червеи".

Стана ясно, че по "Червеи" Янева е давала разрешение за използване на СРС за по-дълъг от законоустановения период. Лично премиерът Бойко Борисов намекна, че тя заслужава 400 години затвор, след като Цветан Цветанов е осъден на четири години затвор за отказ за прилагане на СРС срещу заподозрения и осъден на първа инстанция за разпространение на класифицирана информация бивш шеф на РЗБОП Велико Търново Орлин Тодоров.

* Информацията е актуализирана

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com