Панагюрище домакинства световно първенство по фойерверки

36425
Панагюрище домакинства световно първенство по фойерверки

В началото на май небето над Панагюрище ще бъде впечатляваща гледка. За втори пореден път градът ще бъде домакин на световно първенство по...фойерверки. От 2 до 4 май там ще се състезават отбори от Германия, Чехия (миналогодишния шампион), Финландия и Италия. Българският тим по регламент не може да се включи, тъй като сме страна домакин, но организаторът Иван Иванов от „Огнена хризантема" обещава изключителни забавления, пише "Преса".

„Правилникът на надпреварата е дълъг 30 страници. Целта не е да се изгърмят тонове фойерверки, а да се покаже фантазия, творчество и синхрон между музиката и залповете. Състезанието ще бъде в два етапа. Конкурентите ще покажат първо заря в свободен стил, а после ще подготвят пиромузикален спектакъл. На всички участници ще бъдат предоставени еднакво количество материали. От тяхната фантазия зависи какви картини от светлина ще изрисуват в небето на избран от тях музикален фон", обяснява Иванов.

Слаб трус близо до Панагюрище

Земетресение с магнитуд 2,2 по скалата на Рихтер е регистрирано на територията на България, съобщиха от Геофизичния институт на БАН. ...

Десетчленното жури начело с Николас Фолкер - член на Световната асоциация по пиротехника, ще оценява всеки от отборите.

Отборите пристигат в Панагюрище на 1 май, за да се насладят на възстановката на събитията от Априлското въстание. След официалното откриване на шампионата ще бъде теглен жребий за реда на явяване и всеки ден между 8 и 21,30 ч. състезателите ще разполагат и подреждат пиротехниката си.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com