Отводняването на Мизия ще започне до 3 дни

11449
Отводняването на Мизия ще започне до 3 дни
Снимка: БГНЕС

Отводняването в района на Мизия вече започна, но в самия град то все още не може да се случи, защото задържането на водата и бавното оттичане не го позволяват. Очаква се до три дни процесът по отводняване да започне и там, съобщи областният управител на Враца Венцислав Василев, цитиран от "Фокус".

По думите му положението е тежко не само в Мизия, а и в други наводнени общини. В Крушовица, където също е бедствено положението, водата се отдръпна и позволява пускане на помпи и започване на отводняване. Има и други наводнени населени места, където водата се е отдръпнала и позволява отводняване.

България ще поиска помощ от Фонда за солидарност на ЕК

Водата в Мизия се отдръпва, вече в две трети от града има електроснабдяване, 50-60 см е спаднало нивото на водата. Това заяви пред Б...

„Трябва да се действа адекватно и по-най-бързия начин, въпреки всичко неприятности, които ни предостави природата”, каза още Василев.

Продължава обгрижването на евакуираните в Мизия. Все още няма потвърдени данни за жената, която е в неизвестност. „Започва броенето на срутените постройки, колкото и да е трудно заради водата в града. Няма неизведени хора, но има такива, които не желаеха да ги изведем, но този процес е овладян”, допълни областният управител.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com