Отварят старите казарми в Харманли за бежанци

60577
Отварят старите казарми в Харманли за бежанци
Снимка: БГНЕС

Бившите казарми в Харманли, които бяха отремонтирани с пари от бюджета преди година, от днес ще бъдат населени с бежанци. Лично главният секретар на МВР Светлозар Лазаров ще посрещне първите бежанци днес в ранния следобед и ще проконтролира условията за настаняването на първите имигранти там, предаде Стандарт нюз.

Въпреки, че хората от Харманли начело с кмета Михаил Лисков твърдо се противопоставиха на това в града им да бъдат настанени бежанци и дори издействаха от премиера Пламен Орешарски обещание, че лагерът ще се използва в краен случай, все пак в града ще бъдат настанени хора от центровете в Пъстрогор и Любимец, които отдавна са препълнени.

До дни става ясен размерът на помощта, която ЕК ще ни отпусне за бежанците

Очакваме до няколко дни да получим решението на Европейската комисия за размера на помощта, която ще се отпусне на България за справяне...

Първоначалната идея беше казармите в Харманли да бъдат палатков лагер, но преди по-малко от месец там бяха стоварени фургони, които са по-надеждни помещения за живеене на прага на зимата. Лагерът ще е от затворен тип.

Все още не е ясно колко бежанци ще бъдат настанени там. Според първоначалните планове - около 150, като има възможност до достигнат до 300.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com