Отново облачно, с валежи от дъжд, но вече по-слаби

3396
Отново облачно, с валежи от дъжд, но вече по-слаби
Снимка: iStock/Guliver

Днес отново ще бъде облачно, с валежи от дъжд, но вече по-слаби и в процес на спиране. Ще има и временни разкъсвания на облачността, главно над Южна България. С умерен, в североизточните райони до силен вятър от север ще нахлува по-студен въздух и с него температурите ще се понижат. В Северна България минималните сутринта ще са от 6° до 10°, а максималните с 1-2° по-високи. В Южна България ще е по-топло, с минимални температури от 9° до 14° и максимални – от 14° до 19°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи за агенция „Фокус” дежурният синоптик Георги Цеков.

Над Черноморието ще бъде облачно и с прекъсвания ще превалява дъжд, по-значителен над северните райони. По южното крайбрежие ще има и временни разкъсвания на облачността. Ще духа умерен, в северните части и силен северен вятър. Максимални температури от 12° до 17°. Температурата на морската вода е 18°-19°. Вълнението на морето ще е 3-4, на места по северния бряг и до 5 бала.

Виж каква зима ни очаква тази година

Трудно е да се прогнозира за толкова дълъг период от време, но през последните години американските метеоролози разбират с голяма точно...

Над планините ще е предимно облачно и ще превалява дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – примесен със сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 11°, на 2000 метра – около 5°.

Във вторник валежите навсякъде ще спрат. Облачността ще се разкъсва, но ще остане предимно значителна. В по-голямата част от страната вятърът ще е слаб от изток-североизток, в крайните източни райони - умерен от север-северозапад. Минималните температури ще са между 4° и 9°, а максималните между 10° и 15°, в Североизточна България по-ниски. В сряда минималните температури ще се понижат още и в отделни североизточни райони, при стихване на вятъра, е възможно да се образува слана. През деня ще има повече слънчеви часове и дневните температури ще се повишат с 2-3 градуса. В четвъртък ще има разкъсана облачност, на места намаляваща и до слънчево. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Затоплянето ще продължи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com