Отлагат представянето на актуализацията на бюджета за сряда?

13291
Отлагат представянето на актуализацията на бюджета за сряда?
Снимка: БГНЕС

Най-вероятно актуализацията на бюджета на държавата и НЗОК пред социалните партньори ще бъде отложена от днес за сряда. Това обяви служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков в ефира на БНТ. Той допълни, че работодателските и синдикалните организации са поискали повече време да се запознаят с предложените промени.

От тази актуализация ще зависят както увеличаването на енергийните помощи, така и увеличаването на заплатите на служителите в МВР. Според социалния минисър и за двете дейности в сегашния бюджет не са залегнали средства.

Плевнелиев: Когато един бюджет е сбъркан изначално, той трябва да бъде актуализиран

Когато един бюджет е сбъркан изначално, той трябва да бъде актуализиран. Това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев след ка...

Трудът в България е силно подценен

Социалният министър коментира и заканата си от миналата седмица, че в секторите, където не е договорено увеличение на минималния осигурителен доход, той ще бъре увеличен с 4,2% (колкото е средният ръст за секторите, в които има договорка). Не очаквам трусове в икономиката, обясни Христосков. Според него страховете на много икономисти, че ще се стигне до увеличаване на безработицата, са неоснователни.

Обяснено беше, че в България трудът от една страна е силно подцнен, а от друга конкурентоспособността на икономиката ни е много добра.

Има вариант за увеличаване на вноската за пенсия с 1%

Проекта за актуализация на бюджета: 4% дефицит и нов дълг от 4,5 млрд. лв.

Министерство на финансите публикува проекта за актуализация на държавния бюджет за 2014 година. В него ревизираните прогнози предвижда...

От думите на социалния министър стана ясно, че е обсъждан вариант за увеличаване на вноската с пенсия с 1 на сто, но не и със 7. Това е един от вариантите за намаляване на дефицита в Националния осигурителен институт (НОИ).

Ранното пенсиониране на военни и полицаи = загуба на пари

Ранното пенсионира на военни и полицаи е загуба на пари. Това е така, тъй като за тяхното обучение са влагани много средства, които след това се губят, когато съответният полицай се пенсионира на 50 г. от системата и отиде да пази някой склад или банка. Това коментира Христосков. Според него искането за оставката му е загуба на енергия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com