Отхвърлиха замразяването на пенсионната възраст

19013
Отхвърлиха замразяването на пенсионната възраст
Снимка: БГНЕС

Народните представители не приеха предложението за промени в Кодекса за социално осигуряване, внесено от БСП, което предвижда замразяване на стажа и възрастта за пенсиониране, както и възможност за гъвкаво пенсиониране. Гласуваха 187 народни представители, 93 бяха "за", 82 "против", а 12 се въздържаха, предаде "Фокус".

Корнелия Нинова от БСП - Лява България заяви, че се е изказала тезата, че ранното пенсиониране би ощетило бюджета на НОИ и от там - държавния бюджет. "Гъвкавото пенсиониране, което предлагаме, е с намаляване на пенсията 0.4% за всеки недостигащ месец. Твърдите, че трябва да постигнем съгласие по пенсионната реформа и ние искаме. На последното заседание на Комисията по труда и социалната политика вицепремиерът Ивайло Калфин заяви, че до края на март няма никаква готовност да внесе предложение по пенсионната реформа. Тревожното е, че такова съгласие и реформа няма да се предложи, а през това време излезе статистика на Националния статистически институт", заяви Нинова.

Жельо Бойчев: Нека приемем промени за ранно пенсиониране

Промените в Кодекса за социално осигуряване са контрапункт на пенсионната реформа. Това каза Жельо Бойчев от БСП по време на дебата за ...

По думите й безработицата последните месеци расте. "Двете големи теми - как да стимулираме икономиката и да има повече работещи, които да внасят повече осигуровки в НОИ, и другата тема - за пенсионната реформа, не успявате да я решите. Намирате най-лесният начин - да увеличавате стажа и възрастта, за да намалявате броя на пенсионерите. Това е в щета на хората", каза още Корнелия Нинова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com