Отчита се увеличение на социалните помощи

3690
Отчита се увеличение на социалните помощи
Снимка: Thinkstock/ Guliver

3 800 месечни социални помощи са отпуснати през февруари с месечни помощи по Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане в Сливенска област. Общата сума е 380 687лв.

Отчетните данни за месец февруари сочат увеличение на броя на отпуснати месечни помощи през 2015 г. спрямо 2014 г. – със 69 случая. В същото време през месец февруари 2015г. са изплатени със 19 590 лева по-малко в сравнение с изплатените през месец февруари 2014г. средства за социални помощи, предаде Дарик.

Калфин призова социалните работници да го търсят за помощите на ромите

Недопустимо е социален работник да бъде уволнен, защото е спрял на законово основание помощи за ромски семейства, които не са ги заслуж...

Причината се дължи на увеличения от началото на 2014г. размер на месечните помощи за деца, отпускани по реда на Закона за семейни помощи за деца, които се считат за доход, при определяне размера на месечната социална помощ.

Увеличение на месечните помощи се наблюдава в общините Котел, Нова Загора и Твърдица. В процентно изражение най-чувствително то е в община Твърдица – 20% .

В община Сливен се отчита намаление на отпуснатите месечни социални помощи през месец февруари 2015г. спрямо същия период на 2014г. Намалението е със 114 случая.

През месец февруари 2015г. в област Сливен са са издадени 38 удостоверения за безплатно пътуване по БДЖ на лица с трайни увреждания.

Нежелаещите да работят 14 дни по 4 часа социално слаби били малко

Едва 1572 души, които получават социални помощи, са отказали да полагат общественополезен труд през 2014 година, сочат данните на Агенц...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com