От утре започва окупация на парламента

25691
От утре започва окупация на парламента

В столицата и страната за 12-и пореден ден хората протестират срещу правителството на Пламен Орешарски, предаде Стандарт нюз.

Вече има и онлайн петиция за оставката на премиера. „Повече от 10 дни управляващите сякаш са слепи и глухи за исканията за оставка на българските граждани. Десетки хиляди излязоха на улиците, за да заявят ясно желанието си за оставка на кабинета и разграждане на олигархичния модел на управление. Социологическите проучвания твърдят, че над 80% от българите подкрепят протестите и исканията им", обясняват организаторите.

85% от българите подкрепят протестите

Обстановката у нас е хипердинамична. Навсякъде има активизация на хората. Това коментира пред bTV социологът Боряна Димитрова. Както и...

Петицията вече е подписана от близо 1500 души, а след това тя ще бъде препратена до публичните институции.

Протестът се разширява във времето – от няколко дни във Фейсбук се организират хора, които да „пият кафе" в 8,30 часа преди заседанието на Народното събрание и в обедната почивка от 12,30 часа. Тази инициатива ще се състои за пръв път в сряда, преди първото заседание за тази седмица.

Протестиращите са категорични, че от утре започва окупацията на парламента в работно време, защото е крайно време управляващите да чуят реалния глас на хората, а не "по телевизията".

Над 10 000 души във Фейсбук вече са потвърдили, че ще направят жива верига около Народното събрание.

Български студенти протестираха в САЩ

Протестите в България се разрастват, като същевременно все повече българи зад граница се присъединяват към исканията на протестиращите ...

Разпространява се и банер с ултиматум за оставка на правителството до 26 юни, в противен случай се предупреждава за блокада на парламента. Движението „Блокупирай" се появи в други страни по света и чрез блокада на обществени сгради затруднява тяхната работа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com