От утре пускат парното

12487
От утре пускат парното
Снимка: Thinkstock

Тази събота, 25 октомври парното ще бъде пуснато. 

От утре синоптиците вещаят минусови температури в по-голямата част от страната. Затова и топлофикациите се стягат да пуснат парното. Топлото ще тръгне към домовете на столичани от събота, съобщиха от дружеството.

Във Враца не пускат топлото - все още

Въпреки внезапното застудяване, във Враца няма условия да се пуска парното. Това твърди директорът на местната "Топлофикация" Радослав ...

Тогава ще се изпълнят и двете изисквания на Наредбата за топлоснабдяването - наличие на три последователни дни на средноденонощна температура под плюс 12 градуса и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

Заради рязкото застудяване от вчера "Топлофикация София" започна поетапното пускане на отоплението в детските градини, учебните и здравните заведения, съобщи Стандарт.

Всички жилищни сгради, които искат отопление веднага, могат да подадат индивидуални заявления с решения на общото събрание на етажната собственост в обслужващия ги топлорайон.

Старопланинските проходи през Шипка и Хаинбоаз са готови за първия сняг, който според метеоролозите се очаква да падне през уикенда. Това увери шефът на областното пътно управление Мехмед Осман при вчерашната си работна среща с областния управител Димитринка Петрунова. За нормално обслужване на пътищата при зимни условия фирмите трябвало да осигурят общо 4700 тона сол и 8650 тона пясък.

От днес пускат парното в училищата и градините

От днес, 23 октомври, ще бъде включено парното в детските, учебните и здравните заведения на столицата. От "Топлофикация София" съобща...

Според договорите с тях към 1 ноември на опорните пунктове трябвало да са доставени 60% от тези количества. Осман увери, че материалите за опесъчаване вече били налични. Засега обаче на опорните пунктове на двата прохода са били доставени малко над 1000 т сол и пясък, 7 комбинирани машини и 3 пясъкоразпръсквателя.

Фирмите, които поддържат автомагистрала "Тракия" в Старозагорско и първокласните пътища, второ и третокласните отсечки между селата, също имали готовност за посрещнат застудяването и евентуален сняг.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com