От игла до Ко-микс очакват посетителите на „София диша” на 9-ти август

9219
От игла до Ко-микс очакват посетителите на „София диша” на 9-ти август
Снимка: Яна Пункина

От 16.00 до 22.00 часа, на 9-ти август, една от най-старите улици в София - „Пиротска” ще се превърне в пространство и сцена на визуалните изкуства и тяхното непосредствено представяне от български и чуждестранни съвременни артисти. Много от новите или интересни стари технологии, използвани в изкуствата, могат да бъдат видяни по време на демонстрации и работилници за деца и възрастни.

На ул. „Пиротска“ ще станем част от съвместен уъркшоп-демонстрация на младите артисти Климентина (EvolveIllustration) и Велин Заячки (Cyanoprom), които ще представят илюстрации, рисувани върху хартия с акрилни маркери и туш, както и създаването на ръчно изработени чрез фотографската техника от ХІХ век - циантопия - картини, чанти, фотограми и картички.

"София диша" оживи столицата и привлече любителите на здравословни храни

Фестивалът "София диша" ни приканва поне за ден да заложим на еко продуктите. Първото издание на фестивала за тази година на тема еколо...

Художничката Вени Гълъбова и приложничката Ралица Жекова ще покажат процесите по създаване на графика (линогравюра) и също ще наблюдаваме изработване на пясъчна мандала, древна форма на изкуство и ритуал, от псхилога Калин Георгиев. За почитателите на комиските Ко-миксер са подготвили срещи с автори и художници, познати от изданията им.

И на улица „Пиротска“ ще има също танци и музика - фестивалът-лаборатория „180 градуса”, които са инетересна колаборация от млади артисти от 10 различни националности в областта на музиката, танца, дизайна, театъра, изобразителното изкуство ... ще представят програма от кабаре, музикален театър, шахмат, барок и афро-американска музика.

Създателите на LinguCards – познатите двуезични илюстрации на поговорки с едно и също значение в различните езици, са подготвили игра и работилница за илюстрация на любима поговорка и конкурс за най-оригинална поговорка.

Проектът „София за малчуганите“ е голяма рисувана карта на София, с размер за оцветяване 70 x 100 см., която всяко дете ще може да оцвети, както и ще открие своите любими забележителности.

Малките пет кьошета посрещат "София диша"

За шеста поредна година "София диша" ще завладее столицата с 5 тематични събития посветени на екологията, визуалните изкуства, литерату...

Фестивалът за градска култура „София диша” е част от Календара на културните събития на Столична община. Фестивалът популяризира по иновативен начин централните софийски улици, спомогна за развитието на техния самостоятелен образ и зададе посока на реализирането им като запазени марки за столицата.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)
Прогноза за времето - 27 април 2024 г. (събота)

Атмосферното налягане ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 27 април. Какви ще са температурите?  През...