От ВМЗ излизат на протест, искат по-бързо пускане на площадката в Иганово

4901
От ВМЗ излизат на протест, искат по-бързо пускане на площадката в Иганово
Снимка: БГНЕС

Служители на ВМЗ-Сопот започват предупредителни стачни действия. Причината е забавянето на пускането на площадка "Иганово", където преди седмици се взривиха складове на предприятието. Това съобщи Димитър Атанасов, председател на синдикат „Подкрепа“, пред БНР.

"Ние не искаме да пречим на разследващите органи, обаче разбирате, че ако се забави до края на другия месец, това за нас ще е пагубно. Хората се притесняват за това – вчера са дали заплатите, има пари още за един аванс и се приключва. Ние искаме следствените органи да си работят, никой не иска да им пречи. Искаме просто да си направят загражденията и ние да си започнем работата, за да могат да се успокоят хората", заяви той.

Лукарски: Край Иганово са най-сигурните складове в страната

Складовете на ВМЗ край село Иганово са най-сигурните в България, направени са професионално и при взрив ударът е нагоре, затова има ма...

По думите му много от работниците са със заеми и ситуацията за тях е тежка във финансово отношение. "Колкото и някои да искат да ни изкарат, че сме някакви олигофрени тук, събрани от кол и въже, знайте, че това не отговаря на истината и най-големите ни критици го знаят това", заяви още Атанасов.

Той каза още, че утре митингът ще е едночасов и предупредителен. Около 24-ти май, ако няма развитие по исканията на синдиката, стачката ще мине в безсрочна: Спираме работа. В утрешния митинг ще се включат почти всички, около 3000 души. Ще бъде блокиран Подбалканският път.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com