От 7 септември нови ремонти по "Тракия" и "Хемус"

3610
От 7 септември нови ремонти по "Тракия" и "Хемус"
Снимка: БГНЕС

От 7 септември, когато по-голямата част от хората ще приключат с почивката на море, ще бъдат възстановени ремонтите по автомагистрала „Тракия“, съобщи „Монитор”, като се позова на Агенция „ Пътна инфраструктура”.

През следващия месец ще се работи в лявото платно на моста при 9-ти км, дясното платно на моста над река Тополница при 77-и км, директното трасе от км 75-и до 81-ви в посока София-Пловдив и около 1 км в ляво и дясно платно на пътен възел „Пазарджик“ при 90-и километър. До края на строителния сезон ще е готов и виадуктът при 67-и километър на АМ „Тракия“, на който се изгражда изцяло нова връхна конструкция.

Ремонтните дейности на хълма "Трапезица" започват до седмица

Очаква се строителните и ремонтите дейности на хълма „Трапезица” да започнат до седмица. Те се финансират със средства в р...

На 1 септември пък започва превантивният ремонт на около 30 м от АМ „Хемус“ в участъка Шумен - Варна. На територията на област Шумен ще се обновяват около 18 км, а на територията на Варненска - близо 12 км. Първият участък, който ще се ремонтира е дясното платно на магистралата - от пътен възел „Каспичан“ при км 362+589 до бензиностанцията при 369+320.

По време на ремонтните дейности в този участък движението ще се осъществява двупосочно в лявото платно в посока Шумен. Алтернативен маршрут е път I-2 Каспичан - Нови пазар - Ветрино.

В момента на АМ „Хемус“ продължава ремонтът на виадуктите „Бебреш“, „Елешница“ и на съоръженията между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com