Остава топло, но ще вали

10729
Остава топло, но ще вали
Снимка: БГНЕС

Днес от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява. Около обяд вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили и с него ще започне да нахлува студен въздух. На много места в Северна и Западна България ще има валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. В Източна България ще продължи да духа до умерен южен вятър, който едва привечер ще се ориентира от запад-северозапад. Там ще има и повече слънце, ще бъде и най-топло.

Максималните температури ще са между 14 и 19 градуса. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Мартин Славчев.

Очаква ни дъждовно лято до юли

В дългосрочните метеорологични прогнози времето не дава признаци за крайности. Или поне засега брутални сценарии не се очакват. Прогно...

Над Черноморието ще има променлива облачност, по-значителна след обяд по северното крайбрежие, където е възможно и да превали. Ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са от 14 до 19 градуса. Температурата на морската вода е 9 - 11 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще има и слънчеви часове, ще духа умерен до силен югозападен вятър. Около обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлуе студен въздух. Ще се заоблачи, а след пладне и привечер на много места в масивите от западната половина на страната ще превали дъжд, над 1800 – 2000 метра - сняг. Максимална температура на 1200 метра ще е около 8 градуса, на 2000 метра – около 1 градус.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com