Орешарски: България се гордее с Цветана Пиронкова

47658
Орешарски: България се гордее с Цветана Пиронкова
Снимка: Getty Images/Guliver

Постигнахте тази своя победа, като показахте характер и устрем за победа, надвивайки дори болката. С тези думи министър-председателят Пламен Орешарски се обръща в поздравителния си адрес към българската тенисистка Цветана Пиронкова, която днес спечели своята първа титла от турнир на WTA (Женската тенис асоциация), съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът изказва задоволството си от победите на най-високопоставената българска тенисистка. Той е убеден, че именно младите българи са тези, на които дължим не само добрите перспективи за развитие на страната ни, но и защитата на доброто й име пред света. Орешарски изразява надеждата си, че силните игри и възходът на Цветана Пиронкова ще продължат и след тази вълшебна за нея седмица, в която тя записа осем поредни победи и спечели финала заслужено и със стил. Според премиера успехът ясно показва, всеотдайния труд и успешната реализация на таланта на Цветана Пиронкова.

Ерани също отпадна и така Пиронкова е на полуфинал в Сидни

Цветана Пиронкова продължава с невероятното си представяне в Сидни и след шеста поредна победа вече е на полуфинал. Рано тази сутрин тя...

"Изключително съм горд да Ви поздравя, както и да споделя, че България се гордее с Вас", изтъква още министър-председателят в поздравителния адрес. Той изразява своята увереност, че дядо Никола, на който Цветана Пиронкова посвети титлата си, би се гордял със своята внучка - шампион. В заключение министър-председателят Пламен Орешарски пожелава на Цветана Пиронкова да се запази от контузии и да бъде здрава, да я съпътства много късмет и много успехи по световните кортове.

"Вашият триумф, с който зарадвахте всички наши сънародници, е красноречив израз на силата на Вашия спортен дух". Това пише председателят на НС Михаил Миков в поздравителния адрес до Цветана Пиронкова, съобщиха от НС.

"С категоричния си успех в този престижен турнир Вие доказахте безспорните си качества на спортист от най-високо световно ниво", отбелязва Миков в поздравителния адрес.

"Сигурен съм, че тази победа ще бъде вдъхновяваща за завоюването на още много световни спортни върхове, към които сте се устремили. Вярвам във Вашата упоритост, във Вашето майсторство, във Вашата отдаденост на този красив спорт", казва още Миков и пожелава на Цветана Пиронкова здраве и още много подобни титли.

Цветана Пиронкова завоюва място на четвъртфиналите в Сидни

Нова поредна страхотна победа за Цветана Пиронкова й донесе място на четвъртфиналите на турнира в Сидни, а така си осигури и чек за мал...

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева също изпрати поздравления до най-добрата ни тенисистка.

"Победата на Цвети в този турнир доказва безспорно, че е тенисистката, с която всеки от топ 100 в световната ранглиста трябва да се съобразява. Този старт е брилянтен за българското момиче. Нека 2014 продължи да бъде силна година – в случая за Цвети, и на българския тенис също. Радостно е, че подготовката и е високо професионална и съобразена със стартиращия през следващата седмица първи турнир от Големия шлем – откритото първенство на Австралия. ММС награждава Цвети Пиронкова за победата с 20 000 лв., както награди и Григор Димитров през 2013 г. Предстои процедура по финансиране на предолимпийската подготовка и на Пиронкова в размер на 100 000 лв.", заяви министър Георгиева.

Източник: БГНЕС

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com