Опасност от наводнения заради изпускането на язовир Копринка

31842
Опасност от наводнения заради изпускането на язовир Копринка
Снимка: БГНЕС

И днес ще продължи изпускането на язовир Копринка, който е достигнал своя максимум заради обилните валежи. При изпускането на води от язовира има опасност от наводнения по поречието на река Тунджа, информира БГНЕС.

Информирани са жителите на селата покрай Тунджа, както и животновъдите, които използват за паша ливадите край реката.

Заради обилните валежи в Смолянска област се активизираха свлачища в района на община Неделино, които се разчистват. Временно е ограничено движението по път 86 Асеновград-Смолян в района на Бачково. Обходният маршрут е през град Девин.

Вчера се усложни обстановката във видинските общини Чупрене и Ружинци. Някои села в двете общини останаха без ток, други са без вода.

Днес река Горни Лом вече се е върнала в коритото си, но последствията от пороя остават. Според местните жители, подобна ситуация не е имало от 80 години, съобщава БНР. Екипи на Гражданска защита продължават да отводняват къщи, дворове в засегнатите селища, каза кметът на общината Ваньо Костин.

Днес ситуацията вече се успокои. Всичко беше от пороя, от дъждовете. Вчера следобед спряха дъждовете и лека полека започна да пада нивото на реката, но реката прииждаше и щеше да отнесе хора. Има наводнени дворове, отнесени мостове, наводнени къщи и най-вече евакуирахме ромската махала в Чупрене, ромската махала в Горни Лом, добави Костин.

Общината остава в бедствено положение. Очаква се то да бъде отменено до два дни. След интензивните валежи в община Георги Дамяново, област Монтана обстановката се нормализира. Във всичките селища от общината има ток и вода, пътищата са разчистени и има достъп с автомобил.

Обастановката в Георги Дамяново вече по-спокойна

След интензивните валежи през последните три дни в община Георги Дамяново, област Монтана, обстановката се нормализира, заяви пред БТА...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com