Ограничено движение по редица пътища заради лошото време

23825
Ограничено движение по редица пътища заради лошото време
Снимка: БГНЕС

Поради наводнение е ограничено движението по АМ „Тракия“ в посока Бургас в района на Българово, съобщават от АПИ. Преминаването става по обходен маршрут. Затворен е пътят Шумен - Карнобат от разклон Ивански до разклон Кълново заради наводнение и свлачище при с. Веселиново, област Шумен.

В Бургаска област е затворен пътят Бургас -Варна заради излязлата от коритото си река Двойница в района на Обзор. Обходният маршрут е през Дюленския проход. Затворен е и пътят Айтос-Провадия. Остават затворени за движениe още главният път Карнобат Шумен, пътят Бургас-Средец-Ямбол. Възстановено е движението в отсечката Ахелой-Поморие, но само в посока Бургас.

Обилните дъждове в Добричко наводниха дворове и затвориха междуселски пътища. От сутринта се покачва нивото на река Добричка. Вода приижда от селата Опанец и Драганево, деретата са препълнени, нивите са наводнени, водата не може да попива в земята. Заради наводнения на пътя за село Богдан колите на сметопочистващата фирма не можаха да стигнат до сметището. Критична е ситуацията в село Батово - има наводнени дворове и улицата към училището. Центърът на селото е в ниската част и обикновено се превръща във водосборна зона. Екип на КАТ не пропуска леки автомобили към курорта Албена. Затворени са пътищата за селата Стефаново, Оброчище, Славеево, Прилеп.

Армията влезе в Смолян, за да помага за овладяването на бедственото положение

Българската армия оказва пълно съдействие на местната власт в Смолян за овладяване на бедственото положение, съобщиха от пресцентъра на...

Заради активизирали се свлачища е затворен пътят Сатовча-Доспат. Ситуацията в планинската  община е изключително тежка. Мобилизирани са  всички екипи и много доброволци, както и цялата налична в района техника. Пет свлачища са се активизирали тази нощ и рано сутринта. Две от тях са прекъснали пътната връзка на високите села със съседната община Доспат.  Село Плетена също е застрашено от активирало се свлачище, алармира кметът на общината Арбен Мименов. Електрозахранването в няколко села е прекъснато, екипите на ЧЕЗ работят по отстраняване на аварията. Вероятността да бъде обявено бествено положение в Сатовча е голяма.

Затворен е и пътят Любимец-Свиленград. Обходният маршрут е през АМ "Марица".

В хасковското село Динево реката е излязла от коритото, но няма залети къщи.  Заради придошлата река е наводнен пътят Стойково - Родопи. Срутила се скална маса е затворила отсечката Бориславци -Маджарово. Нивата на реките Бисерска и Марица са повишени край Харманли, но засега няма опасност от наводнение. Близо 50 литра дъжд на квадратен метър е паднал в Хасково. Най-много 114 литра се е излял над стамболовското село Долно Черковище. 

Временно затворен за движение е Проходът на Републиката заради активизирали се свлачища в Старозагорска област. Пътната полиция пренасочва автомобилите до 12 тона през прохода Шипка, а останалите изчакват до отпадането на забраната за движение. 

МОСВ: Няма критични ситуации вследствие на преливане на язовирите

Няма възникнали критични ситуации вследствие на преливане на язовирите, определени в предаварийно състояние, по информация на Басейно...

Само за няколко часа се активизираха две свлачища по пътя Симитли-Разлог, в района на прохода Предел. Огромно количество скална и земна маса са паднали в отсечката на наскоро изградената нова подпорна стена, където беше откъсната и част от пътя. Движението е силно затруднено и се извършва само в едната лента, която също е силно стеснена. Има паднали скални отломки и земна маса на няколко километра след първото свлачище, посока Разлог.

Батак е без ток. От мокрия сняг има скъсани основни електропроводи, каза за "Хоризонт" председателят на кризистния щаб комисар Иван Панайотов. В момента екипи отстраняват авариите. Заради паднали дървета временно е затворен пътят Белово-Юндола. Пътниците от влака Бургас-София са престояли 3 часа на гара Септември, докато бъдат извозени до следващата спирка Белово. За Юндола, алтернативният маршрут е през Варвара-Велинград-Юндола. В родопската част на  областта, снежната покривка е около 40 сантиметра, но снегът е мокър и има заледявания. В останалата част на региона обстановката е нормална при зимни условия.

Лека катастрофа  на влака София -Кулата  стана преди обяд  заради свлякла се земна и скална маса в района на село Железница преди Симитли.  Няма пострадали хора, и щети са нанесени само на локомотива. Частично е затрупан железният път и край Кочериново.  БДЖ преустанови движението на влакове в  Югозапада. Постепенно се нормализира ситуацията в община Сатовча, където пет свлачища предизвикаха  сериозни поражения на пътната инфраструктура и в някои населени места. Има проблеми с електрозахранването.  Две свлачища затрудниха движението през прохода Предел, което се извършваше само в едната лента.  На пътноподдържащата фирма продължават да разчистват огромните количества скална и земна маса  на пътното платно , в  участъка на  наскоропостроената подпорна стена, където в края на октомври се откъсна и част от пътя. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com