Ограничават движението на камионите по магистралите заради трафика следобед

7767
Ограничават движението на камионите по магистралите заради трафика следобед

В края на серията от четири почивни дни се очаква засилен трафик по пътищата на страната. Днес хиляди автомобили ще се насочат обратно към столицата и големите градове, което ще създаде задръствания.

В деня, в който отбелязваме националния си празник, температурите ще са от минус 3 градуса до 16 градуса. Тази сутрин времето над страната е предимно облачно, слаб дъжд превалява в по-голямата част от страната. Слаб сняг вали в районите на Пампорово, Картела и Петрохан. Пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени, обработени и опесъчени.

Голямото преселение преди празниците започна

Дългите опашки от автомобили потеглиха от София към родните места на различните водачи и курортите. Това показа справка на Агенция &bdq...

Между 14,00 и 20,00 часа днес се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени участъци от републиканската пътна мрежа. Целта е повишаване на безопасността на движение при засиления трафик и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

Временната организация на движението ще е за: автомагистралите, с изключение на участъка Харманли - ГКПП "Капитан Андреево" от АМ "Марица"; път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София; път I-1 етапна връзка на лот 1 на АМ "Струма" при п. в. "Дупница Север" - ГКПП "Кулата"; път I-4; път I-5 Русе - Велико Търново; път I-8 Пловдив - Харманли; път I-9 Дуранкулак – Варна - Бургас; път II-18 Околовръстен път София, участък "Южна дъга" от км 26+100 до км 62+007; път II-19 Симитли - Гоце Делчев; път II-86 Пловдив - Смолян; път II-99 Бургас - Царево. Временната организация в движението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com